IMATE LI BOLNE MESTRUACIJE? GENTLE DAY I TU POMAŽE

Bolna menstruacije vrlo je česta pojava mjesečnih ciklusa, koja po svom intenzitetu gradira od blage neugode i sporadičnih grčeva do bolova vrlo sličnih porodu.  Bolovi se mogu javljati prije same menstruacije, na njezinom samo početku ili pak za cijelo vrijeme trajanja krvarenja. Najčešći slučaj pojave boli je 24 sata od početka krvarenja, uz slabljenje kako protiču i sami dani mestrualnog ciklusa.

Umjerena bol i grčevi tijekom menstruacije su uobičajena pojava. No, trebate imati na umu da je jaka bol signal na određene zdravstvene tegobe i upozorenje da potražite liječnika.

Više od 70 posto žena danas pati od bolnih menstruacija. Još nisu istraženi do kraja uzroci koji iniciraju bolne menstruacije niti zbog čega neke žene imaju mjesečni ciklus sasvim bezbolan, dok druge ne mogu izaći iz kreveta zbog bolova.

Veća je šansa da ćete imati bolne menstruacije ako su je imale vaša majka i baka, jer je uočena genetska predispozicija za ovu neugodnu stranu ciklusa. Pušenje kao i konzumacija alkohola također uzrokuju bolove, kao i hormonalni poremećaj. Bolovi se javljaju znatno intenzivnije i u osoba narušenog zdravlja i imuniteta općenito, dok sportski aktivne osobe imaju manje bolne menstruacije. Uočeno je i da različiti oblici  kontracepcije, posebno intrauterin ulošci (IUD) napravljeni od bakra mogu biti povezani s povećanom boli kod menstruacije.

„Svemoguća anionska traka“

Gentle Day higijenski ulošci su prozračni, nježni prema koži, pH neutralani, bez štetnih kemijskih tvari i posjeduju EKO certifikate, ali imaju i poseban dodatak – anionsku trakicu. Upravo taj revolucionirani i inovativni dio Gentle Day organskih higijenskih uložaka pružit će vam najbolju zaštitu u vrijeme mjesečnice i pomoći vam da se osjećate lakše i udobnije nego ikada ranije.

Anionska traka pomaže u ublažavanju bolnih mestruacija ili pak bolove u cijelosti neutralizira upravo zbog svog sastava, u prvom redu negativno nabijenih atoma – aniona. Oni pomažu ublažavanju ne samo bolnih menstruacija, nego bolova u bilo kojem dijelu tijela (što znači da na ta mjesta trebate samo staviti u vodi navlaženu anionsku traku iz uloška i držati oko 20-tak minuta). Anionska traka i anioni u njezinom sastavu uništava bakterije, povećava energiju i izdržljivost tijela, djeluje protuuplano. Sami anioni pomažu u okrepi cijelog tijela što posebno pogoduje kada se javljaju bolne menstruacije.

Dio je to samo odličnih učinaka koje je pokazao sastav Gentle day uložaka vezanih ne samo za bolne menstrualne cikluse, nego i visoku moć upijanja te neutralizaciju mirisa.

Kliknite ovdje i probajte Gentle Day proizvode