Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za Gentle Day d.o.o. Vladimira Nazora 11b, 32100 Vinkovci,OIB: 84457834981, napravljena je sukladno Općoj Uredbi (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od dana 27. travnja 2016. godine, a koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

  1. Opći podaci:

Za obradu podataka odgovorno je društvo Gentle Day d.o.o. Vladimira Nazora 11b, 32100 Vinkovci, 32100, OIB: 84457834981.

Kontakt podaci putem kojih se mogu dobiti sve informacije u vezi obrade i korištenja osobnih podataka su:
Elektronička pošta: [email protected]
Adresa: Vladimira Nazora 11b, 32100 Vinkovci

  1. Vrste osobnih podataka koji se obrađuju:

Gentle Day d.o.o. (dalje u tekstu „Gentle Day“ ili „mi“) razumije da vam je vaša privatnost bitna. Poštujemo vašu privatnost i štitimo vaše osobne podatke. To može uključivati svaku informaciju koja može dovesti do identifikacije vas kao pojedinca.

Registracija korisnika nije uvjet za kupovinu u www.gentleday.hr prodavnici. Kupovati možete i bez registracije. Prilikom kupovine jedino je potrebno na kraju upisati ime i prezime, adresu, e-mail i opcionalno broj telefona kako bi vam mogli dostaviti kupljeni proizvod. 

No, možete odlučiti da se registrirate te tako pratite svoje narudžbe kroz vrijeme kako bi imali uvid u svoje prošle kupnje ili da primate obavijesti o novim proizvodima, akcijama i drugim pogodnostima kupovine Gentle Day proizvoda.

Gentle Day obrađuje vaše osobne podatke koje ste nam povjerili putem registracije na našoj web stranici www.gentleday.hr, dostave proizvoda na kućnu adresu, putem prijave na marketinšku listu “Gentle Day”, nagradnih natječaja, nagradnih igara, u svrhu kontaktiranja radi pružanja informacija o proizvodima i uslugama vezanih uz Vaše upite na email info@gentleday.hru svrhu danih rješavanja reklamacija, servisnog zahtjeva, odgovaranja na Vaše upite.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracije su: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, email, telefonski broj, informacija o punoljetnosti, IP adresa i datuma i vrijeme s koje je napravljena prijava, IP adresa i datum i vrijeme s koje su dane suglasnosti ili privole, datum i vrijeme registracije.
Prilikom registracije kreira se podatak Gentle Day ID korisnika koji je jedinstven za svakog korisnika za vrijeme dok on u na www.gentleday.hr ima otvoren korisnički račun ali NE predstavlja podatak koji se korisnika može identificirati izvan IT sustava tvrtke Gentle Day d.o.o. Gentle Day ID korisnika u strogo kontroliranim uvjetima se može povezati s drugim osobnim podatcima korisnika te je ta mogućnost dostupna samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Gentle Day ID korisnika je dostupan korisniku u korisničkom profilu. Gentle Day ID korisnika se ne može naknadno mijenjati i ne može se odabrati već biva dodijeljen.
Kreiranjem Gentle Day korisničkom računa te završetkom registracije na www.gentleday.hr dajete Gentle Day podatke na korištenje i pohranu na period od 5 godina ako ranije ne zatražite brisanje profila u korisničkom profilu.

Prilikom osvježavanja podataka u korisničkom profilu mogu biti sakupljeni neki od sljedećih podataka: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, email, telefonski broj, informacija o punoljetnosti, IP adresa i datuma i vrijeme kada je napravljeno posljednje osvježavanje, IP adresa i datum i vrijeme s koje su dane suglasnosti ili privole, opcionalno i neobvezujuće dobna skupina i spol, moguće se prijaviti ili odjaviti s marketinške liste “Gentle Day”.

Osobni podaci prikupljeni radi dostave proizvoda na kućnu adresu, servisnog postupka, odnose se smo nužne podatke koji su nam nužni za obavljanje posla koji ste od nas zatražili i koristimo ih samo u svrhe nužne za izvršenje posla.

Osobni podaci koji se prikupljaju putem opcionalne prijave na marketinšku listu “ Gentle Day ” su ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, email, telefonski broj, informacija o punoljetnosti, te opcionalni dodatni podaci dobna skupina i spol.

Prijava na marketinšku listu “Gentle Day” je opcionalna i dobro voljna, nije podrazumijevana i morate se pozitivnim činom prihvata prijaviti, možete biti registrirani i prijavljeni na www.gentleday.hr te imate pristup svim osnovnim funkcionalnostima kao što su odabir proizvoda, pretraživanje proizvoda, rezervacija robe u prodavaonicama i web shop kupnja bez da ste prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ”.

Ne možete prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ” ako se niste registrirali na www.gentleday.hr.

Podaci dobna skupina i spol su opcionalni podatci te možete biti prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ” bez da ste nam dali te podatke, odbijanje davanja podatak se radi odabirom opcije “Ne želim dati podatak”. Ako nam ne date te podatke možda Vam marketinški newsletter emailovi neće biti jednako zanimljivi kao u slučaju da ste nam podatke o spolu i dobnoj skupini dali.

Funkcija “Provjera dostupnosti” Podaci koji se prikupljaju putem funkcije “Provjera dostupnosti” preferirani način plaćanja, preferirani vrsta računa, preferirani datum kupnje. U sklopu funkcije “Provjera dostupnosti” podatci se koriste zbog planiranja nabavke robe, isporuku robe u prodavaonice, planirati buduće promocije. Gentle Day može anonimno i statistički, bez korištenja osobnih podataka povezati učinak i broj “Provjera dostupnosti” u odnosu na broj kupnji u Gentle Day prodavnici za artikle na kojima je napravljena “Provjera dostupnosti” te na taj način anonimno i statistički procjeniti utjecaj web stranice www.gentleday.hr na prodaju u Gentle Day prodavnici.

Funkcija “Rezervacije” je dostupna samo registriranim Gentle Day korisnicima koji imaju Gentle Day ID korisnika zbog sprječavanja zloupotrebe rezervacija na način netko nebi rezervirao svu robu u svrhu sprječavanja drugih korisnika da kupuju. Podaci koji se prikupljaju putem funkcije “Rezervacije” Gentle Day ID korisnika zbog kreiranja ponude s rezervacijom robe u Gentle Day prodavaonici na taj Gentle Day ID.

Korsnik dobiva broj rezervacije koji mora reći na blagajni kako bi blagajnica mogla prebaciti ponudu u račun. Gentle Day može anonimno i statistički, bez korištenja osobnih podataka povezati učinak i posjećenosti web stranice gentleday.hr sa brojem realiziranih rezervacija u Gentle Day prodavnici u svrhu bolje optimiziacije internet stranice. Za one korisnike koji su prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ” podatak o kojem se kupljenom proizvodu radi nakon iskorištene rezervacije može biti iskorišten za izradu personalizirane akcijske ponude i slanje personaliziranih marketinških bilistera u budućnosti. (Ova funkcija se trenutno ne koristi ali ostavljamo tu mogućnost).

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem nagradnih igara i natječaja su npr. ime i prezime, adresa, broj mobitela, Gentle Day ID korisnika ako postoji, IP adresa s koje je napravljena prijava, grad, Gentle Day prodavaonica u kojoj je proizvod kupljen, broj E plus računa na kojem se kupljen proizvod, datum računa, fotografiju ili sken računa i dr., sukladno pravilima nagradnih natječaja ili nagradnih igara koji se javno objavljuju na internet stranicama koje su navedene uz svaki nagradni natječaj odnosno nagradnu igru.

Osobni podaci koji se mogu prikupljati radi pružanja informacija o proizvodima i uslugama vezanih uz Vaše upite na email [email protected], u svrhu rješavanja reklamacija ili servisnog zahtjeva ili odgovaranja na Vaše upite: ime i prezime, godina rođenja, adresa, grad i poštanski broj, e-mail, broj telefona, broj mobitela, Gentle Day ID korisnika, Gentle Day prodavnici u kojoj je proizvod kupljen, broj E plus računa, datum računa, fotografija računa.

Za one korisnike koji su registrirani na www.gentleday.hr i prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ” podatak o broju i vrsti kupljenih proizvoda radi bilo da se radi o online kupnji preko webshopa ili offline kupnji u prodavaonici ili o veleprodaji može biti iskorišten za izradu personalizirane akcijske ponude i slanje personaliziranih marketinških bilistera u budućnosti. (Ova funkcija se trenutno ne koristi ali ostavljamo tu mogućnost) Za one korisnike koje su registrirani na www.gentleday.hr i nisu prijavljeni na marketinšku listu “ Gentle Day ” ili su prijavu povukli podatci o kupnjama se ne koriste u marketinške svrhe niti za izradu profila korisnika.

  1. Svrha, način obrade i čuvanje osobnih podataka

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana suglasnost i/ili privola ili na samom dokumentu nalazi obavijesti o tome da nam je nužno da proslijedimo Vaše podatke našim poslovnim partnerima ili kupac može razumno pretpostaviti da će njegovi podatci biti iskorišteni na način da se proslijede našem poslovnom partneru (na primjer podatci za dostavu dostavljaču, podatci za servis servisu).
Prikupljeni podaci neće se ni na koji način učiniti dostupnim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu ili ako nije dana izričita suglasnost i/ili privola ili na samom dokumentu nalazi obavijesti o tome da nam je nužno da proslijedimo Vaše podatke našim poslovnim partnerima ili kupac može razumno pretpostaviti da će njegovi podatci biti iskorišteni na način da se proslijede našem poslovnom partneru. (na primjer podatci za dostavu dostavljaču, podatci za servis servisu)

Svi podaci brišu se prestankom svrhe u koju su prikupljeni ili nakon perioda za koji je dana suglasnost i/ili privola ili prestankom ugovornog odnosa ili nakon isteka jamstvenog roka kupljenog proizvoda a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka, osim u slučaju ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupaka po prigovoru u skladu s važećim propisima.
Moguće je da se umjesto brisanja podaci anonimiziraju. U tom se slučaju trajno miču svi podaci povezani s osobom. Također ako su zadovoljeni svi zakonski uvjeti.

Na Vaš zahtjev radi pružanja informacija o pružanja informacija o proizvodima i uslugama, dogovora oko dostave proizvoda, u svrhu važe obavijesti vezane za Vašu kupnju, u svrhu danih rješavanja reklamacija ili servisnog zahtjeva ili odgovaranja na Vaše upite s vama u kontakt stupamo preko komunikacijskih kanala za koje ste nam dali suglasnost kako ja navedeno u pojedinoj suglasnosti ili istim kanalom komunikacije kojim ste Vi nas kontaktirali prilikom postavljanja upita, a kanali komunikacije mogu biti:

Elektroničkom poštom (e-mail)
Pismeno (poštom)
Telefonski
SMS-om

Postavljanjem upita prema Gentle Day dajete suglasnost da Vam odgovorimo istim kanalom komunikacije na koji ste postavili upit te da pohranimo Vaše osobni podatke koje ste nam dali na period od najviše 5 godina ako se radi o servisnom postupku ili reklamaciji ili na period potreban za odgovaranja na Vaš upit u potpunosti.

Također možemo raditi obradu i analizu podataka o našim korisnicima na način da se obrađuju u agregiranom i anonimiziranom obliku te ih nije moguće povezati s konkretnom fizičkom osobom.

Radimo procjene kako bi Vam kao našem korisniku mogli ponuditi odgovarajuće usluge i proizvode.

  1. Upravljanje privolama za obradu osobnih podataka

Prihvaćanjem privole za korištenje osobnih podataka u Gentle Day marketingu dajete dozvolu za korištenje i pohranu osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe tvrtke Gentle Day d.o.o. (Gentle Day) na period od 5 godina ako ranije ne povučete privolu.
Ova privola uključuje dijeljenje Vaših osobnih podataka s tvrtkom Google Ireland (Google), Facebook Ireland Ltd. (facebook), Instagram Inc. (Instagram) u svrhu targetiranog relevantnog oglašavanja, SendGrid Inc., The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp u svrhu slanje marketinških emailova. U svezi s ovom privolom Gentle Day marketing (tvrtka Gentle Day d.o.o.) uključuje: Slanje marketinškog blistera (newslettera) s akcijama na Vaš email, slanje personaliziranog emaila s akcijskom ponudom namijenjenu Vama, Facebook Custom Audience listu za targetirane oglase s akcijskim artiklima, Google AdWords customer match funkciju za targetirane oglase s akcijskim artiklima, profiliranje korisnika radi izrade i isticanja relevantne akcijske ponude, targetiranje korisnika relevantnim akcijskim ponudama.
Prihvaćanjem ove privole se pretplaćujem se na besplatni elektronički marketinški blister (newsletter) nazvan ” Gentle Day “, ovime se dodajete na marketing listu ” Gentle Day ” i dajete privolu za korištenje osobnih podataka ime,prezime, e-mail, spol, dobnu skupinu u Gentle Day marketingu. Naknadno ćemo Vas zatražiti obnovu privole prije isteka period od 5 godina nakon prve privole. Privolu možete bilo kada povući jednako lako kako ste je dali bez da navodite razlog u svojem korisničkom profilu ili klikom na link u marketinški blisteru (newsletter).

Davanje privole za korištenje osobnih podataka u Gentle Day marketingu i prijava na marketinšku listu se može opcionalno i neobvezujuće napraviti jedino prilikom registracije na www.gentleday.hr ili u naknadno u korisničkom profilu.

Privolu za korištenje osobnih podataka u Gentle Day marketingu kao i prijavu na “ Gentle Day ” marketing listu možete opozvati u bilo kojem trenutku jednako lako kako ste je i dali jednim klikom na “Odjava s marketing liste Gentle Day ” koji se nalazi u korisničkom profilu. Klikom na gumb “Odjava s marketing liste Gentle Day ” isto vremeno povlačite privolu za korištenje osobnih podataka u Gentle Day marketingu kao i brišete se s “Gentle Day” marketing liste.

Ako ponovno želite dati svoju privolu, to možete učiniti na isti način kao i kod opoziva iste u korisničkom profilu.

Alternativno potpuni opoziv privole možete izvršiti i tako da nam se obratite putem elektroničke pošte : “[email protected]” ili putem pošte na adresu:

Vladimira Nazora 11b, 32100 Vinkovci

Ako opozovete dane privole, vaše podatke više nećemo upotrebljavati u Gentle Day marketingu svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za članstvo na listi “ Gentle Day ”.

Gentle Day koristi određene kolačiće (engl. cookies) u marketinške svrhe kako je navedeno u članku 8. ove izjave, te zbog toga će Vas tražiti privolu za korištenje kolačiće u marketinške svrhe prije nego li takve kolačiće postavi na Vaš uređaj. Privola za koštenje kolačića u marketinške svrhe se daje na način da se klikne na zeleni gumb “Prihvaćam sve kolačiće”. Kako posjetioc web stranice www.gentleday.hr ne želi dati privolu treba kliknuti na “Odbijam”. Privola se može povući u bilo kojem trenutku i na jednak način ka koji se je i dala odnosno na način da korisnik klikne u donjem desnom kutu “Kolačići” te zatim klikne na “Odbijam”. U slučaju povlaćenja privole Gentle Day će prestati pristupati kolačićima, kolačići će se nakon njihovog isteka sami obrisati ili ih korinsik može sam obrisati koristeći postavke internet preglednika. Stanje Vaše privole za kolačiće će biti pohranjeno kao kolačić koji je neophodno nužan. Privolu za korištenje kolačića dajte na period od jedne godine ako je ranije ne povučete.

Prilikom postavljanja pitanja za prihvat svih kolačića Gentle Day se vodi načelom jednostavnosti i transparentnosti te jasno navodi koji je primarna svrha kolačića za koje je potrebna privola koristeći tekst ” Gentle Day koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda gentleday.hr slažeš se sa korištenjem kolačića. Postavke kolačića možeš podesiti u svom internetskom pregledniku, a više o tome pročitaj ovdje.Za nastavak pregleda i korištenje gentleday.hr klikni na gumb „Slažem se“ (link povezanica na ovu izjavau o privatnosti)”.

Za korisnike koji su dali privolu za korištenje i pohranu osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe ili one korisnike koji su da li privolu za korištenje svih kolačića dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu, npr. kako bismo unaprjeđivali svoju ponudu proizvoda i usluga, kako bi kontakt s vama bio individualniji i vama zanimljiviji te kako bismo svoju ponudu i proizvode što više prilagodili vašim korisničkim navikama. Takvi se procesi obično zovu profiliranjem.

  1. Prava korisnika

Korisnik u svako doba ima sljedeća prava:
pravo na informaciju o obradi osobnih podataka,
pravo na povlačenje privole na obradu osobnih podataka, a čime će prestati obrada osobnih podataka;
pravo na ispravak u slučaju ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni;
pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole, u slučaju podnošenja prigovora na obradu podataka, odnosno u slučajevima obrade osobnih podataka protivno propisima o zaštiti osobnih podataka;
pravo na ograničenje obrade u slučajevima kada je osporena točnost podataka tijekom perioda provjere točnosti tih podataka, ako je obrada podataka bila protupravna, ali je odbijeno brisanje i umjesto toga zatraženo ograničenje korištenja podacima, ako podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog distribucije tih podataka;
pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo;
pravo na podnošenje prigovora u vezi obrade osobnih podataka društvu Gentle Day ili nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) ako se obrada vrši radi izvršenja zadaća od javnog interesa, radi izvršavanja javnih ovlasti ili se društvo Gentle Day prilikom obrade podataka poziva na svoje legitimne interese.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ove Izjave.

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

  1. Posluživanje oglasa na internet stranici www.gentleday.hr

Gentle Day poslužuje oglase trećih strana na internet stranici www.gentleday.hr samo nakon što posjetitelj internet stranice dozvoli korištenje svih kolačića. Kada korisnik i prihvati korištenje kolačića Gentle Day će posluživati oglase trećih strana na internet stranici www.gentleday.hr ali uz isključene funkcije korištenja personaliziranih oglasa, audience targetinga (targetiranja na bazi interesa je isključeno). Banneri za Gentle Day promocije koji se nalaze na gentleday.hr domeni i koji vode na internet lokacije unutar gentleday.hr domene ne smatraju se oglasima trećih strana već usmjeravanje na vlastiti sadržaj i ne koriste nikakve osobne podatke te su fiksni sadržaj internet stranice gentleday.hr neovisan o posjetitelju.

  1. Korištenje programa Google Analytics naših partnera Googla na www.gentleday.hr

Gentle Day će koristiti program Google Analytics za statističko mjerenje posjećenosti web stranice, praćenje aktivnosti posjetioca, praćenje učinkovitosti web stranice, marketinško targetiranje samo ako mu posjetilac internet stranice dozvoli korištenje kolačića klikom na “Prihvaća sve kolačiće”. Pri tome će koristiti politiku zadržavanja takvih mjerenja koja su vezana događaje na www.gentleday.hr (events) na period od najviše 14 mjeseci nakon posljednje aktivnosti koju je korisnik napravio na www.gentleday.hr. Vremensko ograničenje se ne odnosi na anonimne agregirane statističke podatke koji se čuvaju ne ograničeni period. User-ID funkciju Gentle Day ne koristi u sklopu programa Google Analytics, Gentle Day ID se ne prosljeđuje u Google Analytics te Google Analytics ne pohranjuje osobne podatke korisnika već samo mjeri posjećenost i ponašanje posjetioca na bazi statističko mjerenja te Gentle Day ne može indentificirati aktivnost pojedine osobe koristeći Google Analytics. Gentle Day mjeri broj kupnji napravljenih putem internet stranice www.gentleday.hr koristeći Google Analytics ali pri tome ne prosljeđuje osobne podatke kupca u Google Analytics.

  1. Korištenje kolačića

Gentle Day razumije da je vaša privatnost važna i želimo biti transparentni o tehnologiji koju koristimo. Ova Izjava o Privatnosti objašnjava kako kolačići i druge slične tehnologije mogu biti pohranjene na Vašem uređaje te upotrebljavane kada posjetite naše web stranice, web dućan ili bilo koje druge web stranice tvrtke Gentle Day. Klikom na “Prihvaćam sve kolačiće” prihvaćate da možemo pohranjivati, pristupati kolačićima i sličnim tehnologija kao što je ovdje opisano.

Što je kolačić? Kolačić je malena tekstualna datoteka koju na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Kolačići omogućuju stranicama da prikažu informacije prilagođene vašim potrebama. Oni obično spremaju vaše postavke i određene postavke koje ste odabrali na web stranici, poput informacija o prozorima koji su otvoreni na naslovnoj stranici. Kada ponovno posjetite neku web stranicu, preglednik putem interneta prima kolačiće koji pripadaju toj stranici. Kolačići nam omogućuju da mjerimo posjećenost i izvore prometa na našim web stranicama kako bi mogli poboljšati funkcionalnost i učinkovitost naših stranica. Više informacija možete pronaći na ovim adresama www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu

Kako Gentle Day koristi kolačiće i slične tehnologije Gentle Day koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi identificirali vas, vaše interese, kako bi zapamtili vaše postavke te kako bismo znali na koji način pretražujete naše stranice. Također kolačiće koristimo i u svrhu kontrole pristupa pojedinim dijelovima naših web stranica te za zaštitu naših web stranica. Za održavanje i statističko praćenje naših web stranica angažirali smo naše partnere koji su nam pružatelji tih usluga (dalje u tekstu treće strane). Te treće strane također upotrebljavaju kolačiće kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, kako bismo mogli bolje upravljati sadržajem ovih web stranica te analizirati kako se posjetitelji web stranica snalaze na njima.

Onemogućavanje kolačića. Onemogućavanjem kolačića klikanjem na “Odbijam” i dalje možete pristupati naše web stranicama, ali postoji mogućnost da neke od funkcionalnosti neće ispravno raditi, Gentle Day će u tom slučaju pohranjivati na Vaš uređaj samo apsolutno nužne kolačiće. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za to konzultirajte „pomoć“ u vašem web pregledniku ili posjetite ovu adresu www.allaboutcookies.org kako biste saznali više informacija o tome kako onemogućiti kolačiće. Ako biste htjeli pobrisati prethodno pohranjene kolačiće na vašem uređaju, možete to učiniti u bilo kojem trenutku, no to neće spriječiti daljnje pohranjivanje kolačića osim ukoliko niste poduzeli korake onemogućavanja pohrane kolačića kao što je gore u tekstu navedeno.

Vrsta kolačićaSvrha
TehničkiOvi kolačići su nam neophodni kako bi naše web stranice mogle raditi, a vi biti u mogućnosti pristupati im kad to zatražite. Ovi kolačići primjerice omogućuju nam prepoznati da ste otvorili korisnički račun kod nas i da ste se prijavili u taj korisnički račun. Također ovo su kolačići koji nam omogućuju da zapamtimo radnje koje ste poduzeli tijekom pregledavanja naših web stranica i da zapamtimo te radnje kako biste slijedeći put kad se vratite mogli nastaviti korištenje. Ove kolačiće koristimo i u svrhu zaštite naših web stranica.
Analitički/statističkiOve kolačiće upotrebljavamo mi ili naši ugovorni partneri odnosno treće strane u svrhu analize korištenja web stranica i načina kako se one izvršavaju. Na primjer, ovi kolačići prate koji se dijelovi ili proizvodi na našim web stranicama najviše posjećuju i s kojih lokacija posjetitelji dolaze. Ako se pretplatite na newsletter ili se registrirate na našim web stranicama oni se mogu povezati s vama.
FunkcionalniOvi kolačići omogućuju nam upravljanje web stranicama u skladu s vašim izborima koje napravite. Omogućuju nam vas se „sjećamo“ između dva posjeta. Primjerice, prepoznat ćemo vaše korisničko ime i zapamtiti sve prilagodbe koje ste napravili putem svojeg korisničkog računa te pripadajuće usluge.
MarketinškiOva vrsta kolačića prikuplja informacije o vašim aktivnostima i na drugim lokacijama koje posjećujete na internetu kako bi vam pružili ciljano oglašavanje. Postoji mogućnost da dozvolimo pristup trećim stranama koji su ujedno naši pružatelji usluga da upotrebljavaju kolačiće na našim web stranicama u iste svrhe koje smo naveli, uključujući prikupljanje podataka o vašim mrežnim aktivnostima tijekom vremena i različitim web lokacijama. Naši pružatelji usluga kao što su primjerice Google ili Facebook imaju svoja vlastita pravila o privatnosti i mogu koristiti svoje kolačiće za ciljano oglašavanje na drugim lokacijama na internetu temeljem vašem posjeta našim web stranicama.
Više namjenskiOvi kolačići kombinirju više gore navedenih funkcija isto vremeno. Na primjer: Funkcionalni kolačić koji se također koristi i za Analitički/statistički svrhe.

Načini na koje Gentle Day koristi kolačiće, kako postupa i koji su točno nazivi kolačića su slijedeći:

Ime kolačićaDomenaVrstaNamijenaPrihvat
Frfacebook.comMarketingKriptirani Facebook ID and Browser IDČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
c_userfacebook.comFunkcionalni – autentifikacija korisnika za potrene loginaFacebook IDČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
datrfacebook.comFunkcionalniFacebook funkcionalni kolačićČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
wdfacebook.comFunkcionalniFacebook funkcionalni kolačićČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
xsfacebook.comFunkcionalniFacebook funkcionalni kolačićČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
sbfacebook.comFunkcionalniFacebook funkcionalni kolačićČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
presencefacebook.comFunkcionalniFacebook funkcionalni kolačićČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja ali ovaj kolačić može biti postavljen i na drugim web mjestima kao što je facebook.com
__gadsgentleday.hrViše namjenskiPrimarno mjerenje performansa web stranice ali može se koristiti i za marketingČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
__gagentleday.hrViše namjenskiPrimarno mjerenje performansa web stranice ali može se koristiti i za marketingČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
gclidgentleday.hrMarketingSadrži informaciju koji je oglas klinut u sklopu oglašavanja preko Googla.Čekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
__cfduidgentleday.hrTehnički – Apsolutno nužni kolačić za sigurnostNe ophodno za funkcinalnost nužne Cloudflare sigurnosne uslugePostavljamo odmah pri posječivanju gentleday.hr bez čekanja na prihvat
ARRAffinitygentleday.hrTehnički – Apsolutno nužni kolačić za funkcioniranje web serveraNe ophodno za funkcinalnost gentleday.hr aplikacije. Application Request Routing IIS Extension kolačićPostavljamo odmah pri posječivanju gentleday.hr bez čekanja na prihvat
consent_statusgentleday.hrFunkcionalni – Apsolutno nužni kolačić – prihvat kolačićaApsolutno nužni kolačić za funkcioniranje mehanizma evidencije prihvata kolačićaPostavljamo odmah pri posječivanju gentleday.hr bez čekanja na prihvat
ShoppingCartgentleday.hrFunkcionalni -Apsolutno nužni kolačić – košaricaApsolutno nužni kolačić za funkcioniranje mehanizma praćenja sadržaja košaricePostavljamo odmah pri posječivanju gentleday.hr bez čekanja na prihvat
NIDgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
SIDgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
__gacgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
IDEgoogle.com ili google.hr ili .doubleclick.net ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
DSIDgoogle.com ili google.hr ili .doubleclick.net ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
FLCgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
AIDgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
TAIDgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneMarketingMarketing kolačić za targetirano oglašavanjaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
CONSENTgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneFunkcionalniGoogle Funkcionalni kolačić za praćenje privolaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
redirect_final_urlgentleday.hrFunkcionalniweb adresa mjesta na koji se posjetioc preusmjerava nakog prijaveČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
ugentleday.hrViše namjenski – može biti korišten za praćanje peformasna naše web stranice ili funkcionalnost ili prilagodbu sadržaja na našoj web straniciKriptirani Gentle Day IDČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
1P_JARgoogle.com ili google.hr ili druge google domeneFunkcionalniFunkcionalni. Najčešće prenosi informacije datuma i vremenaČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
id_tokengentleday.hrFunkcionalni – autentifikacija korisnika za potrene loginaNužno za postupak registracije na gentleday.hr i prijavu na gentleday.hrČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja
Kolačić bez imenawww.facebook.comFunkcionalniFunkcionalniČekat ćemo prihvat svih kolačića prije postavljanja

Druge Google domene mogu biti sljedeće:
• admob.com
• adsensecustomsearchads.com
• adwords.com
• doubleclick.net
• google.com
• googleadservices.com
• googleapis.com
• googlesyndication.com
• googletagmanager.com
• googletagservices.com
• googletraveladservices.com
• googleusercontent.com
• google-analytics.com
• gstatic.com
• urchin.com
• youtube.com
• ytimg.com
Isključivanjem kolačića u svojem pregledniku odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu ili ne. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internet preglednik koji koristite. Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8, Opera Safari Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internet stranicama gentleday.hr. Google Analytics kolačiće možete onesposbiti na adresi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Više se možete informirati na sljedećim linkovima: http://www.allaboutkolačićs.org/, http://www.youronlinechoices.eu/

Gentle Day d.o.o