Intimna higijena tijekom mjesečnog ciklusa je imperativ ženskog zdravlja

Menstruacija, koliko god bila zajednička svim pripadnicama ženskog roda, opet se razlikuje od žene do žene. Kako po svojoj učestalosti, trajanju, boji, tako i ostalim simptomima. I upravo oni mogu puno reći koliko je ginekološko zdravlje žene.

Stoga je iznimno značajno voditi računa i o intimnom zdravlju, posebice tijekom menstrualnog ciklusa.

Menstruacija je sasvim prirodna stvar i ne treba je se stidjeti. Žene često pretjeruju sa higijenom, ali to ne znači da rade dobro svome zdravlju. Dovoljno je koristiti sapun koji ima pH sličan tijelu. No, ono što treba izbjegavati tijekom mjesečnog ciklusa svakako su agresivna sredstva poput gelova za tuširanje i raznih kozmetičkih preparata poput vlažnih maramica. Takvi proizvodi mogu izazvati iritaciju.

Tijekom ciklusa nužno je često mijenjati uloške ili tampone. Bez obzira na mogućnost upijanja, poput onoga kojeg imaju Gentle day ulošci, preporuča se izmjena svakih dva do četiri sata ovisno o natapanju. U slučaju jačih, obilnijih i duljih menstruacije, obavezan je pregled kod ginekologa radi mogućih zdravstvenih komplikacija.

Vrlo je važno tijekom ciklusa obratiti pažnju i na sadržaje koji se pojavljuju na ulošku, a u slučaju bilo kakvih anomalija, pojave ugrušaka, promjene boje, obavezan je posjet ginekologu.

Tijekom menstruacije treba voditi računa i o donjem rublju, napose s imperativom da je udobno i ne smije biti usko. Preuske tange mogu iritirati međicu, a s obzirom na to da su u kontaktu s anusom postoji i mogućnost prijenosa bakterija. Najvažnije je da svakodnevno mijenjamo gaćice, pravilno ih peremo i pazimo na higijenu.

Kliknite ovdje i probajte Gentle Day proizvode