TKO STOJI IZA
BRENDA

GENTLE DAY®

POGLEDAJTE NAŠE PROIZVODE  >

GENTLE DAY® uvodi jedinstvenu higijensku tehnologiju za žene: inovativne, patentirane eko-certificirane higijenske uloške i tampone koji čine mjesečnicu jednostavnom i udobnom kao nikada prije.

GENTLE DAY® proizvodi učinit će vam život ljepšim, jednostavnijim, ugodnijim a najvažnije-zdravijim.

Kupnjom naših proizvoda pokazujete svoje povjerenje i dijelite s nama zajedničke ideale. Doista cijenimo to i želimo da znate tko stoji iza brenda Gentle Day.

Gentle Day je priča o ženi i majci koja je imala san poboljšati kvalitetu ženskog života tijekom mjesečnice; to je priča o uvjerenju i trudu, učenju i poboljšanju.

Sve je počelo prije 10-tak  godina kada sam počela tražiti uzrok razdražljivosti u bolnom razdoblju mjesečnice.

Znala sam da nisam jedina, ali iznenadila sam se istražujući koliko žena i djevojaka ima isti ili sličan problem. Mnoge žene širom svijeta – a posebno tinejdžerice – pate od bolova u trbuhu i iritacije kože tijekom razdoblja mjesečnice; oko 50% žena ima vaginalnu infekciju.

Željela sam shvatiti zašto se to događa, te kako mogu nešto promijeniti da bih ublažila ove simptome.

Nakon savjetovanja s ginekolozima i dermatolozima naučila sam da bol i infekcije mogu uzrokovati ne samo hormoni već i bakterije, otrovne kemikalije i sintetički materijali pronađeni u ulošcima i tamponima.

Odlučila sam krenuti u potragu za pronalaženjem najboljih uložaka koji ne bi bili samo zdravi, bez toksina, nego da imaju i veliku moć upijanja.

Otkrila sam da postoji tekstil koji se koristi u zdravstvenoj zaštiti koji uključuje srebro i turmalin; oboje imaju veliku zdravstvenu dobrobit, posebno za žene tijekom razdoblja mjesečnice.

Tako sam uz pomoć stručnjaka osmislila skin-friendly, prozračne uloške bez otrovnih kemikalija te  ugradila anionsku traku sa srebrom i turmalinom(polu-dragi kamen) koji pružaju ženama vrhunsku udobnost i mir. Osobno sam osmislila i sva pakiranja Gentle Day.

Rezultati su me doista zapanjili! Bio je to izum i nova era za tehnologiju higijenskih uložaka.

Tako je rođen GENTLE DAY® – linija vrhunskih ženskih higijenskih proizvoda.

ISKUSTVO I PRIZNANJE U EUROPI

Uz pomoć i podršku mog supruga, naše obiteljsko poduzeće rođeno je 2009. godine. Pokrenuli smo prvu liniju ženskih higijenskih proizvoda u Europi. Trenutno se naši proizvodi distribuiraju u 15 europskih zemalja, te ih voli i koristi 1.000.000 žena.

Naši ulošci i tamponi revolucionirali su europsko tržište ženskih higijenskih proizvoda stvarajući visokokvalitetne organske uspješne proizvode: luksuzne, ali ne i preskupe; sa eko certifikatom, a velikom apsorpcijom i funkcionalnošću.

Nakon naše uspješne ekspanzije u brojne europske zemlje, osjećali smo se spremni predstaviti naše proizvode ženama u SAD-u. Nastavili smo istraživanje i razvoj sljedećih devet godina i ponosni smo na rezultate, a posebno na zadovoljstvo i pozitivne povratne informacije mnogih žena, djevojaka i djevojčica.

FUNKCIONALNI PROIZVODI POSEBNE KVALITETE

Mi čvrsto vjerujemo da riječi “jeftini” i “pristupačni” nisu sinonimi. Naš je glavni cilj dizajnirati i proizvoditi proizvode koji su pristupačni, ali ne nužno i jeftini; luksuzni po svojoj kvaliteti i izdržljivosti, ali naravno da to košta. Kao ljudi, kao članovi obitelji i kao poduzetnici, nastojimo biti najbolji što možemo, a očekujemo isto i od naših partnera.

Zato smo se udružili s najboljim proizvođačima u industriji. Tekstilna industrija je jedna od industrija koja najviše zagađuje svijet. Ne želimo biti dio tog zagađivanja.

Naš cilj je promijeniti to, pokazujući da je moguće napraviti prekrasno, moderno donje rublje, uloške i tampone vrhunske kvalitete s minimalnim utjecajem na okoliš i ljudsko zdravlje.

Tvornice naših  partnera imaju certifikat ISO 9001ISO 14001GMP(Good Manufacturing Practice). Naša tvornica donjeg rublja je član DETOX kampanje – globalna eko-inicijativa tvrtke Greenpeace– i certificirana je s Global Organic Textile Standard, kao i Standardom organskog sadržaja.

Svi naši proizvodi su testirani i odobreni od strane Oeko-Tex® 100 i VEGAN certifikata. Ulošci i tamponi dermatološki su testirani i certificirani od strane tvrtke Made for Health®, što ukazuje izostanak iritacije kože. Naši proizvodi NISU TESTIRANI NA ŽIVOTINJAMA, a odobravaju ih i Leaping Bunny i vegetarijanska udruga.