Što uzrokuje iritaciju kože i bol tijekom mjesečnice?

Uhh … opet oni dani u mjesecu … grčevi, osip, osjećaj žarenja, svrbež, inkontinencija …  … Tako sam se osjećala tijekom svakog razdoblja mjesečnice oko 20 godina.

No, posljednjih 9 godina, gotovo da nisam ni primijetila da “oni dani dolaze!” Počela sam čak cijeniti to razdoblje; Sada razumijem da su oni dani u mjesecu odraz mog zdravlja.

Kako se to dogodilo? Jednostavno … s Gentle Day ulošcima sve moje brige, patnje i boli nestale su.

Htjela bih podijeliti svoje iskustvo sa svima vama. Nadam se da će Vam to pomoći, pogotovo ako patite od alergija i boli tijekom mjesečnice, kao što sam ja patila. Brojni menstrualni problemi povezani su s toksinima u okolišu koji se akumuliraju u našem tijelu.Toksini se mogu naći u hrani, vodi, kozmetici, proizvodima za kućanstvo, u odjeći koju nosite, čak i u zraku koji dišete.

Sastav uložaka

Uobičajeni ulošci sastoje se od gornjeg sloja, apsorbirajućeg sloja, plastike i ljepila.

Ti slojevi mogu uključivati ​​kemikalije koje mogu uzrokovati alergije, iritaciju kože, endometriozu ili još gore – bolesti reproduktivnog sustava, poremećaj hormonske ravnoteže, rak i mutacije.

Zvuči posve zastrašujuće, zar ne?

Toksini u okolišu igraju veliku ulogu u problemima tokom razdoblja mjesečnice. Na primjer, bisfenol A (BPA), ftalati i živa povezani su s policističnim sindromom jajnika.

Dioksini, ftalati i poliklorirani bifenili (PCB) povezani su s endometriozom, što može uzrokovati neplodnost. No, nisu samo kemikalije problem kad su u pitanju ulošci, nego i štetne bakterije koje mogu uzrokovati upalu, infekciju ili čak smrtonosni TSS (sindrom toksičnog šoka) pogotovo ako koristite tampone.

Kako bakterije ulaze u higijenski uložak?

Krv, vlažnost, toplina, anaerobno okruženje i kemikalije dovode do nezdravog okruženja. Za samo 20 minuta nakon stavljanja uloška a posebno tampona imate savršeno okruženje za početak razmnožavanja bakterija.

Cervix kanal malo je otvoren tijekom mjesečnice, tako da bakterije mogu ući u maternicu ili urinarni trakt. Zbog toga je higijena izuzetno važna. Uloške ili tampone treba mijenjati svakih 2 do 6 sati za vrijeme mjesečnice.

Koliko od vas ima infekcije ili bakterijski vaginitis? Jeste li ikada pomislili da to može biti uzrokovano ulošcima i tamponima?

Razlog je neuravnotežena vaginalna mikroflora koja se ne može boriti s rastom loših bakterija, rezultat je svrbež i peckanje, iscjedak ili loš miris.Problem pogoršavaju kemikalije u higijenskim ulošcima ili tamponima, stvarajući loš miris i nepovoljno okruženju za vašu vaginu: nema kisika, pH neravnoteža. Kao rezultat neravnoteže vaginalne pH imate – infekcije.

Što možete učiniti kako biste izbjegli sve ovo i gdje potražiti alternativu?

Gentle Dayje rješenje problema. Udobni, genijalni zdravi 🙂 (ne šalim se)

Zdravi– prošli smo certifikat Oeko-Tex® i Made for Health®, što znači da su naši ulošci i tamponi testirani na različite štetne kemikalije poput formaldehida, teških metala kao što su živa, olovo, kadmij, pH ravnoteža, ftalati, klorirani fenoli i još mnogo, mnogo više.

Naši su proizvodi također prošli test iritacije kože; rezultati pokazuju da je razina pH neutralna.

Osim toga, naši ulošci sadrže anionsku traku, koja je izrađena od turmalin minerala – polu dragi kamen. Poznato je da je turmalin koristan za ljudsko tijelo. Anionska traka ima sposobnost da inhibira klice i bakterije koje uzrokuju neugodan miris. Nitko ne želi neugodan miris dolje …

Kladim se da ne uživate u onome vlažnom osjećaju u gaćicama, zar ne? To je kao da nosimo vlažan kupaći kostim cijelo vrijeme … Gornji sloj naših higijenskih uložaka izrađen je od netkane tkanine koja vrhunski upija vlagu te ima veliku prozračnost. Ova vrsta tkanine naširoko se koristi u sportskoj odjeći.

Ali ni to nije najveća prednost naših uložaka.

Najveća prednost je moć upijanja – to je najvažnije za sve nas jer se želimo osjećati ugodno i sigurno tijekom mjesečnice. Naš upijajući sloj sastoji se od SAP (super upijajućeg polimera) i eko certificiranog pamuka.

Biorazgradivi SAP može apsorbirati 400 puta veću količinu od običnog.

Niskokvalitetni SAP može uzrokovati neravnotežu mikroflore i vaginalnu neravnotežu pH, stoga možda imate osip i peckanje tijekom mjesečnice.

Sada imate na raspolaganju savršen higijenski uložak!

Ne morate više trpjeti tijekom onih dana u mjesecu. Uživajte u tom razdoblju i opustite se! Tako sam se posljednjih godina osjećala s GENTLE DAY® proizvodima.

Vilmante, suosnivačica GENTLE DAY®

Više informacija o certificiranju Oeko-Tex   www.oekotex.com

Kliknite ovdje i probajte naše revolucionarne proizvode

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.